Nieuws van de Regio besturen

Regio Zuid:

Jaarverslag regio zuid:
Regio Zuid-West:


Regio Zuid-west houdt op zondag 20 November een kennismakingsdag in Zeeuws-Vlaanderen, en wel in Hulst Bij Bally's Dinner, om 14:00u

Tijdens deze middag is de Regio voorzitter Gerald Doene aanwezig om u informatie te geven over de Federatie Europese Narren Nederland.

Iedere Carnavalsvereniging is van harte uitgenodigd, zoals ook Carnavals groeperingen, Blaaskapellen, en een ieder die graag informatie heeft over de Federatie.


wel graag vooraf aanmelden via vz-zuidwest@fen-nederland.com we ontvangen u tenslotte graag op een goed manier


Graag tot ziens op 20 November te Hulst
Regio Midden:


Nieuwe voorzitter FEN regio midden Nederland

Goedendag, hierbij stel ik mij graag even aan u voor.


Mijn naam is Jurriaan Ibes, ben inmiddels 50 jaar jong.

Ik werk in de zorg en ben onlangs voorzitter geworden van F.E.N. regio midden Nederland

Mijn leven bestaat ook grotendeels uit carnaval. Ik kom uit een grote familie, waar mijn opa president en prins is geweest. Ook is hij enige jaren aangesloten geweest bij F.E.N. Helaas is daar alle informatie over verloren gegaan. Mijn ooms en tantes, en later ook mijn nichtje hebben gedanst in de diverse dansgardes.

Zelf ben ik nog een korte tijd voorzitter geweest van een dansgarde. Doordat we geen trainers konden vinden is deze vereniging gestopt.

Zelf ben ik al velen jaren lid van Carnavals vereniging Het Geberste Kruukske in Nijmegen. Daar was ik senator, zat in de raad van 11 en in de diverse commissies zoals de optocht, onderscheidings- en pronkfittings commissie.

De Geberste Kruukske is een onderafdeling van de Kolping vereniging internationaal. Die ook weer veel carnavals verenigingen in Duitsland hebben, waaronder een zeer hechte vriendschap met de Siegburger Funken Blau-weiss 1859ev.


Ik  ben inmiddels al 25 jaar officier van de Funken Blau-weiss. Mijn taken in deze vereniging zijn het onderhouden van de contacten met Nederlandse carnavals verenigingen, en waar ik verantwoordelijk ben voor de dansgroepen, en die onder de aandacht breng bij de diverse verenigingen in Nederland, zoals oa het prinsentreffen in Nijmegen, of als hooft act in de gala avonden van de diverse verenigingen.

Verder ben ik nog commissaris in het bestuur van Het Geberste Kruukske. Daar zijn mijn taken voorzitter van de sponsor commissie en de contacten onderhouden met Siegburg, en met Kolping carnaval Goch.


Tot zover een indruk van mij .

Ik hoop u waneer het kan, en de Corona regels het toelaten, u graag te ontmoeten op een of andere Carnavalsmiddag of -avond.


Met een 3x alaaf 

Jurriaan Ibes 

Regio voorzitter F.E.N. Midden Nederland.